Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România de la ministrul Muncii. În exclusivitate la Realitatea PLUS, Simona Bucura Oprescu a declarat că de la finalul lunii mai românii vor primi deciziile de recalculare cu noua formulă. Mai mult, la jumătatea lunii august, Casa Națională de Pensii va livra banii băncilor și Poștei Române astfel încât în septembrie, seniorii să primească pensiile mărite. Ministrul Muncii a venit cu lămuriri și în privința celor care au grupe de muncă. Cei pensionați deja nu sunt afectați de schimbările din lege. Noile prevederi se vor aplica celor care se vor pensiona în următorii ani.

„La sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, deja vom incepe sa trimitem noile decizii catre pensionari si ne dorim ca inainte de jumatatea lunii august sa avem acest proces finalizat. Fiindca la finalul lunii august deja Casa Nationala de Pensii va vira banii catre bancile cu care lucram si catre Posta Romana, astfel incat in luna septembrie – fiindca pensiile se platesc in luna pe luna – romanii sa benefiieze de a doua majorare a pensiilor.

Punctele de stabilitate sunt un beneficiu care incurajeaza ramanerea in activitate. Acestea se acorda pentru stagii mai mari de 25 de ani. 

Recalcularea pensiilor intră în linie dreaptă, Șeful Casei de Pensii a semnat ordinul

Absolut toti pensionarii aflati in plata, care au beneficiat de grupele de munca – fie ca discutam despre grupa 1 inainte de 2001, conditiile speciale sau fosta grupa 2, conditiile deosebite – vor beneficia de toate beneficiile pe care le-au avut. Nu sunt afectati. 

Pentru perioada dupa 25 de ani va avea 0,5 puncte pe an. Adica 0,5 x 5 = 2,5 puncte. Pentru perioada intre 30 si 35 de ani – 0,75 puncte si poate sa isi calculeze dansul. Le insumeaza, le inmulteste cu VPR care a fost anul trecut 71 de lei, este anul acesta 81 de lei. Cum se calculeaza VPR? Ca raport intre punctul de pensie si 25 de ani care reprez media stagiilor de cotizare. Si vom avea o valoare a VPR de 81 de lei si inmulteste cu punctele de stabilitate si va putea avea o apreciere preliminara asupra crestetii pensiei pe care o va avea.

O nouă capcană în legea pensiilor. Sute de mii de români ar putea fi afectați

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentSondaj. Alianța PSD-PNL ar obține 53% din voturi la europarlamentare. Care e situația la locale
Articolul următorCoaliția, la aceeași masă, în Capitală, dar la cuțite în țară