Toamna își va intra ușor-ușor în drepturi. Cel puțin așa relevă prognoza ANM pe următoarele patru săptămâni făcută publică vineri dimineață. Începând din 16 octombrie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice pentru această perioadă. Este de așteptat ca regimul termic scăzut să se mențină până la sfârşitul lunii octombrie, după care, până la jumătatea lui noiembrie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale. 

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. 

Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al ţării şi a unui uşor excedent în sud-vest.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Articolul precedentReprezentant BNR, despre rata dobânzii: „Este important să rămână unde e pentru mai mult timp”
Articolul următorFabrica de permise auto online. Cât costă un carnet fals pe Facebook