CARICATURISTUL ȘTEFAN POPA POPA’S, REPUDIAT DE AUTORITĂȚILE LOCALE DIN SEVERIN

Tratat altădată cu cele mai înalte onoruri, maestrul ȘTEFAN POPA POPA’S a reușit să enerveze la culme atât severinenii cât și autoritățile publice locale din municipiul Drobeta Turnu Severin. Motivul este atitudinea jenantă pe care a manifestat-o la un post de televiziune local din Timișoara față de olteni, numindu-i pe aceștia „ciurucuri” care au invadat Timișoara. Replica Consiliului Local din Severin este una pe măsură: retragerea titlului de Cetățean de Onoare și schimbarea denumirii unei săli din Palatul Culturii, care îi poartă numele.

Caricaturistul Stefan Popa Popa’s a reușit să își atragă și oprobiul severinenilor și al mehedințenilor, după ce a stârnit sentimente de furie similare și în celelalte județe al Olteniei. Totul după ce, invitat la emisiunea moderată de istoricul Tiberiu Ciobanu, la TV Europa Nova, a lansat un atac dur la adresa oltenilor, pe care i-a numit „ciurucuri”. În opinia sa, oltenii au invadat Timișoara și „au stricat echilibrul cultural din Timișoara”. În replică, acestuia i se va retrage titlul de Cetățean de Onoare.

Tratat cu onoruri la Severin

Începând din anul 2008, autoritățile locale din Severin l-au primit pe maestru cu respect și cu onoruri, mai ales că acesta a copilărit și a învățat aici. Mai mult, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, datată 25 septembrie 2018, Stefan Popa Popa’s a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin. Iar primarul și consilierii de la acea vreme nu s-au oprit aici cu respectul față de cel căruia i se spune cel mai rapid caricaturist din lume! Imediat după finalizarea lucrărilor de restaurare și reabilitare a Palatului Culturii „Theodor Costescu”, una dintre cele mai frumoase săli de aici, cunoscută în trecut ca „Sala Oglinzilor”, a primit denumirea de Sala „Stefan Popa Popa’s”. Proiectul de HCL prin care va rămâne fără titlul de Cetățean de Onoare vizează și schimbarea denumirii acestei săli, căreia i se va spune de acum înainte „Gheorghe Anghel”.

Consiliul Local ia atitudine

„Având ca fundament declarațiile domnului Stefan Popa Popa’s la adresa oltenilor care trăiesc, muncesc sau se află la facultate la Timișoara, olteni pe care i-a numit CIURUCURI, coroborat cu faptul că ulterior nu a formulat scuze publice sau revenire la declarații, mai ales că cetățenii de onoare nu au voie să aducă niciun fel de atingere moralăp sau de prestigiu, prin comportament, declarații sau acțiuni voluntare sau involuntare, comunității care i-a acordat această înaltă distincție”, se atrată în motivația proiectului de HCL de grupul PNL din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

Declarațiile care au inflamat opinia publică

„La ora actuală, Timisoara este invadată de olteni, peste tot numai mașini de Olt, Mehedinși și Dolj. Oltenii au stricat echilibrul cultural din Timișoara. Vrem o Timișoară a culturii, a bunului gust, nu ca publicul să cizeleze cultura. Publicul din Timișoara s-a schimbat, 60% sunt olteni. Unde sunt oamenii de valoare? Trebuie să atacăm această temă, din Oltenia nu au venit cei mai buni, au venit ciurucurile. Înainte, copiii din Timișoara se jucau cu sârbi, maghiari, nemți, știau patru limbi. Acuma, doar fusei, mersei, mă dusei… Nu zic, sunt și oameni de valoare din Oltenia, dar aceia sunt sub 20″, a spus Stefan Popa Popa’s, la emisiunea postului local de televiziune din Timișoara.

Articolul precedentSub aburii alcoolului a luat la bătaie clienții unui bar
Articolul următorVIDEO Consiliul Local Turnu Severin i-a retras titlul de cetățean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s