Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, declarat că, în ultimele 3 luni, poliția a destructurat 44 de grupuri infracționale și a confiscat 250 de kilograme de droguri.

”În ultimele 3 luni au fost destructurate 44 de grupuri de crimă organizată, parte dintre ele, în jur de 16-17 făceau şi trafic de droguri. Aceste operaţiuni înseamnă sute de acţiuni operative, mii de persoane inculpate, desfăşurări de forţe, percheziţii. Spre exemplu, în ultimele 3 luni de zile au fost confiscate în jur de 250 de kilograme de droguri, au fost confiscate peste un milion de pastile, precursori, masă verde, desfiinţare de culturi”, a declarat Predoiu, într-o emisiune TV.
 
Ministrul de Interne a adăugat că toţi cei care au operat cu aceste droguri sunt acum cercetaţi de Parchete. 
 
”Toţi cei care au operat aceste droguri sau precursori de droguri sunt trimişi la Parchet, se face anchetă, aceştia sunt traficanţi. Vorbim de sute de persoane numai în ultimele 3 luni de zile”, a precizat Predoiu.
 
Întrebat dacă Portul Constanţa este o poartă de intrare a drogruilor în ţară, Predoiu a explicat că România se află pe trei rute de droguri.
 
”Piaţa europeană de droguri numără cam 85 milioane de consumatori, 30 la sută din populaţia Europei. O piaţă financiară de  aproximativ 30-40 miliarde de euro. În acest context, România se află pe trei rute. O rută de intrare a heroinei spre Europa de vest, un punct de intrare a cocainei din America de Sud şi este o ţară de tranzit pentru drogurile sintetice şi precursorii lor care pleacă spre Asia din Europa. (…) În ultimii 6 ani sunt 10.000 kilograme de droguri confiscate în Portul Constanţa şi în ultimii doi ani mai puţin de 2.000 de kilograme”, a mai spus Predoiu, care a adăugat că pentru Portul Constanţa a dispus intensificarea de anchete.
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPoşta Română are nevoie de dezvoltare rapidă; aproape 80 % dintre angajaţi au salariul minim pe economie
Articolul următorDouă ședințe importante la PNL – Ce vor decide liderii partidului