CAZ ȘOCANT LA MALOVĂȚ: UN MORT ESTE CONFUNDAT CU UN DISPĂRUT

Caz incredibil în Mehedinţi!  Un bărbat, decedat pe marginea drumului, la jumătatea lunii decembrie, în comuna Malovăț, nu a fost înmormântat nici până acum. Totul din caza unor cercetări ale poliției, care sunt contestate de primarul comunei mehedințene, dar și de martori. Este tot mai limpede, iar indiciile tot mai evidente, că mortul care stă la morgă de aproape o lună nu este cel indicat de polițiști. Scandalul a luat o asemenea amploare, încât șeful IPJ Mehedinți a ordonat redeschiderea cazului. 

Situația bizară, prezentată de media și care a făcut înconjurul țării, privind mortul de la Malovăț se accentuează. Mai mult, apar noi date care conduc tot mai mult spre ideea că primarul comunei are dreptate și că acel cadavru de la morgă nu are nicio legătură cu cetățeanul dispărut al comunei, Traian Tărăbîc. Mai exact, pe la jumătatea lunii decembrie, pe marginea drumului național Severin – Tîrgu-Jiu, pe raza localității Malovăț, a fost descoperit cadavrul unui bărbat necunoscut. Acesta a fost dus la morga Spitalului Județean, unde zace și acum, neridicat de nimeni. La câteva zile distanță, din comuna Malovăt a fost dat dispărut un alt bărbat, care se numește Traian Tărăbîc și care era cunoscut în comunitate cu porecla de Ioan al Stanei.

După vreo trei săptămâni, criminaliștii au ajuns la concluzie că Traian Tărăbîc și necunoscutul mort pe marginea drumului ar fi una și aceeași persoană și au transmis Primăriei din Malovăț invitația de a-l ridica de la morgă. Doar că atât primarul comunei, Ion Michescu, cât și mai mulți săteni, printre care și un consilier local, susțin că au fost la fața locului când s-a găsit cadavrul și că nu este vorba de Traian Tărăbîc, consăteanul lor. Mai mult, consilierul local Vasile Mănescu a fost la morgă și a văzut cadavrul, despre care susține că nu este nicidecum al celui dispărut. Consilierul este credibil, deoarece dispărutul Traian Tărăbîc era un om necăjit al satului care lucra la el în curte și avea toate motivele să îl cunoască foarte bine.

Situația cadavrului ce zace de aproape o lună în morga Spitalului Județean și despre care se tot spune că ar fi al unui cetățean al comunei Malovăț nu este chiar atât de simplă. Chiar dacă Poliția insistă să ne convingă că mortul de la morgă și locuitorul dispărut al Malovățului ar fi una și aceeași persoană, primarul Ion Michescu este ferm convins că poliția greșește. Edilul-șef spune că nu poate să înmormânteze un om despere care nu este sigur că are acea identitate și că poliția ar trebui să extindă cercetările. Apar și elemente noi, expuse în exclusivitate de primarul Ion Michescu, despre cadavrul de la morgă. Într-un interviu acordat Tele 2 Drobeta, primarul spune că cetățeanul Tărăbîc, despre care poliția spune că ar fi cel de la morgă, avea o tijă într-un braț și că nimeni dintre săteni nu l-au identificat la morgă.

„Nu ne-a întrebat nimeni nimic, timp de o lună de zile, iar pe 12 ianuarie, un consilier sună viceprimaru și îi spune că cineva care locuiește la o casă din vecinătatea Primăriei nu mai este acasă de la sărbători și că îl roagă să anunțe poliția despre dispariție. Viceprimaru sună șeful de post, acesta îi promite că va lua toate măsurile necesare. Poliția constată că respectivul nu e acasă și de atunci nimeni nu ne-a mai anunțat nimic. Ca să aflu ulterior de la săteni, că persoana ar fi Traian Tărăbîc, că eu, primarul, nu vreau să îl înmormântez și așa mai departe. Păi dacă viceprimarul a anunțat dispariția pe 12 ianuarie, el a decedat pe 14  – 16 decembrie, cum l-au identificat că e Tărăbîc dacă nu anunțase nimeni, când nici poliția nu știa cine e decedatul până în ianuarie? Adică sunt cam multe neconcordanțe”, a declarat primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.

Nici din partea aparținătorilor nu există vreo declarație sau vreo cerere expresă de eliberare a vreunui certificate de deces. În întreaga ecuație mai apare, însă, un element extrem de important. Presupusul mort suferise o operație, având o tijă în antebraț, element nedescopertit la autopsie.

„Până acuma nu avem nicio declarație a aparținătorilor că nu ar dori să îl înmormânteze, ca să nu mai spun că persoana dispărută, nu cea decedată, mai are și copii care locuiesc în Timișoara. A luat cineva din cadrul Poliției legătura cu copiii dispărutului? Știți care e cea mai mare dorință a mea? Ca acest om dispărut să trăiască și să vină acasă. Și atunci să văd autoritățile care au spus că decedatul e una și aceeași persoană cu dispărutul, să vedem cum mai explică acest lucru. Eu am văzut decedatul, mai sunt alte 20 de persoane care l-au văzut. Oare chiar noi toți suntem nebuni și numai poliția are dreptate?!”, se mai întreabă primarul Ion Michescu.

Rudele mortului nu s-au dus la morgă, dar l-au recunoscut, chipurile, după o poză făcută cu telefonul

Culmea este că, singura rudă din sat, un nepot, a declarant poliției că mortul de la morgă este unchiul lui, dar nu după ce s-ar fi dus la morgă, ci după o fotografie făcută cu telefonul. Pe de altă parte, polițiștii spun că au luat amprente din locuința dispărutului și le-au confruntat cu cele prelevate cadavrului și că ar coincide. Polițiștii nu au vrut însă să ia în considerație și un test ADN sau cel mult o verificare a cadavrului care să scoată la iveală dacă acest cadavru are tija în mână sau nu. Singurul martor care a fost la identificarea cadavrului este un consilier local, care susține că îl cunoștea bine pe Tărăbîc și că nu este el cel de la morgă.

Vedeți aici ce declară consilierul local Vasile Mănescu:

Culmea culmilor

În ecuația acestei adevărate telenovela mai apare un amănunt uluitor. Un alt consilier local din Malovăț susține că s-ar fi întâlnit la magazinul din comună cu Traian Tărăbîc undeva în jurul datei de 20 – 21 decembrie, adică la o săptămână după ce cadavrul necunoscutului aflat acum la morgă fusese ridicat de pe marginea drumului.

Poliția redeschide cazul

Singura parte bună este aceea că, la sesizarea primarului din Malovăț, inspectorul șef al IPJ Mehedinți, comisarul șef Remus Luca, a precizat că va relua cercetările, va lucra ca la carte, va cere dosarul de la procuror și se vor face toate testele de care e nevoie ca adevărul să iese la iveală. Surse din interiorul IPJ Mehedinți spun chiar că deja se va trece la reautopșierea cadavrului pentru a fi căutată tija din antebraț.

Articolul precedentPATRU CAZURI DE GRIPĂ, CONFIRMATE ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorMehedințenii câștigă mai puțin decât românii din alte zone