Ce acuzații aduce o familie din Orșova la adresa DGASPC Mehedinţi

La doar câteva luni după scandalul de proporţii din Baia de Aramă,  când o fetiţă de opt ani adoptată de o familie de români din America a fost smulsă cu mascaţii din casa unde crescuse la un asistent maternal, o altă familie este nemulţumită de modul cum au procedat reprezentanţii DGASPC Mehedinţi.

Claudiu Pavel din Orşova povesteşte că la două zile după înmormântarea mamei sale, asistent maternal, DGASPC Mehedinţi s-a grăbit să ia o tânără, pe care mama sa, Rodica Pavel (58 de ani) o îngrijea de la vârsta de 3 ani. Mădălina are acum 23 de ani şi este o persoană cu handicap. Bărbatul susţine că, fără nicio înştiinţare prealabilă, Mădălina Anghel a fost luată de la şcoală în data de 5 noiembrie a.c.

”Fata a fost luată de la şcoală de către un poliţist pe numele său Robert Roman. Sora mea la fel nu ştie nimic de ea, nu a fost anunţată nici măcar la telefon de cei de la poliţie. Fata are 23 de ani, mama o avea în grija sa de la vârsta de 3 ani. Nu ştiu dacă cei de la DGASPC au făcut bine că au luat-o direct de la şcoala, din ce m-am documentat eu se pare că nu aşa trebuiau să facă. Trebuiau să vină, să stea de vorbă cu cei din familie mie, aşa mi se părea firesc, acasă la noi, nu să o ia de la şcoală. Nu ştiu ce să fac în această situaţie ca să pot lua fata, sunt totuşi 20 de ani în care fata a stat lângă noi”, spune Claudiu Pavel.

Dureros pentru familie este şi faptul că oamenii nu mai ştiu nimic de Mădălina din acea zi şi spun că nu o mai pot contacta la telefonul pe care îl avea.

”Cred că nu e corect ce au făcut, e totuşi vorba de un suflet. Fata trebuia să îşi ia de acasă haine şi alte lucruri. Au luat-o pur şi simplu cu ce avea pe ea, nimic mai mult. Fata avea şi un număr de telefon, nu înţeleg de ce telefonul i-a fost închis”, mai spune Claudiu Pavel.

Familia Pavel şi-ar dori, în măsura în care există o cale legală, să o aibă în grijă în continuare pe Mădălina Anghel.

Am solicitat Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi un punct de vedere referitor la cele sesizate de Claudiu Pavel, dar până la ora redactării acestui articol nu am primit nici un răspuns.

Articolul precedentGALERIE FOTO: Accident rutier în care au fost implicate două autoturisme!
Articolul următorSlujbă arhierească la biserica cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur” din parohia Calea Târgu Jiului