În ultimele ore s- a intervenit în mai multe zone ale țării, în urma căderilor de zăpadă însemnate.  

A fost nevoie de echipajele de intervenție pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate.

Au fost avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe. A fost necesară şi evacuarea apei dintr-un beci, de pe o stradă şi un drum judeţean (DJ 713 – Dolj).

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii au acţionat pentru preluarea a patru gravide blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor două persoane care necesitau dializă.

Nouă drumuri naţionale şi 44 de drumuri judeţene au rămas blocate din cauza zăpezii.

În prezent se intervine în Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea autovehiculelor blocate.

În 122 localităţi din şapte judeţe se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Este vorba despre județele Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Vrancea. Sunt afectaţi 29 389 consumatori.

Echipele specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate, a anunțat IGSU.

În zzonele afectate puternic de vremea severă au fost luate mai multe măsuri, dispunându-se starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

Totodată, s-a decis asigurarea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea.

Au fost convocate şedinţe extraordinare la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Vrancea şi Buzău.

Iar la nivelul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din şase judeţe, Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Vrancea, s-a luat decizia activării Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prin operaţionalizarea Grupelor Operative. 

Pentru prevenirea situaţiilor care să pună în pericol cetăţenii, în cursul zilei de sâmbătă au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, în judeţele Buzău şi Vrancea. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat sâmbătă starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forţe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliţişti, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCe trebuie să faci dacă rămâi blocat cu mașina pe câmp, în plină iarnă