Ce măsuri s-au luat în cazul agenției de turism din Severin care a păcălit mai multe persoane

O agenție de turism din Severin a intrat în vizorul autorităților, în luna noiembrie 2019, după ce mai mulți mehedințeni au fost păcăliți. Prejudiciul era estimat la aproape 7.000 de euro.

Între timp corpul de control de la Ministerul Turismului a efectuat o anchetă în acest caz. Potrivit unor surse din minister, în urma verificărilor efectuate, i s-a retras licența de funcționare agenției de turism și a fost amendată cu suma de 30.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice au pus în aplicare în ziua de 28 noiembrie 2019. trei mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la punctele de lucru ale unei agenții de turism, cât şi la locuinţa administratorului, pentru săvârşirea infracţiunilor de  înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de o femeie, de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Oameni care au plătit pentru o vacanţă într-o destinaţie exotică, în Dubai sau pentru petrecerea de revelion de vis s-au trezit că de fapt au plătit pentru nişte contracte false, iar vacanţa mult visată este compromisă.

”În luna iulie 2019, aceasta, în calitate de administrator al unei agenţii de turism, a indus în eroare 4 persoane, prin semnarea unor contracte de furnizare servicii turistice, oferindu-le acestora mai multe documente falsificate, producând un prejudiciu de 6.950 euro”, a precizat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

În cadrul percheziţiei au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri (agende, facturi, vouchere, bilete avion).

Administratorul agenției este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Articolul precedentPlt. maj. Daniela Sîrbu de la ISU Mehedinți, felicitat de prefect
Articolul următorStudenţi pompieri în practică la ISU Mehedinţi