Ryanair, cel mai mare operator aerian low cost din Europa, a anunţat că va reduce programul zborurilor de iarnă din cauza întârzierilor în livrarea de avioane Boeing. Compania susține că estimările privind traficul anual nu sunt „deocamdată” afectate.

Compania aeriană irlandeză se aştepta să primească 27 de aeronave în ultimele patru luni din 2023 dar, din cauza întârzierilor de producţie și de livrare de la Boeing, estimează acum că va primi doar 14 de avioane.

Anulările de zboruri vor avea loc de la finalul lunii octombrie şi vor fi comunicate pe mail tuturor pasagerilor afectaţi, în următoarele zile, a informat Ryanair, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

Imediat după anunț, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 1,4%.

Anunțul vine în condițiile în care compania low cost Wizz Air a anunțat recent că ar putea fi obligată să anuleze cel puțin 8.500 de zboruri și să elimine aproximativ două milioane de bilete în perioada octombrie 2023 – martie 2024, ca urmare a unor probleme cu motoarele aeronavelor Airbus din seria Neo. Și mai grav este că alte companii importante, precum Turkish Airlines sau Lufthansa pot fi puternic afectate de aceeași problemă. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentIonuț Stroe: ”Pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea. Iar Partidul Naţional Liberal a avut un rol decisiv”
Articolul următor„Ajutorul oferit Ucrainei depăşeşte 3,5% din deficitul bugetar al României” – Anunțul europarlamentarului Corina Crețu