Circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C) va fi de miercuri, ora 8.00, redeschisă, între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Circulația va fi deschisă pentru toate categoriile de mașini, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania spune că în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul vremii, a reușit să facă lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

În conformitate cu normativele în vigoare, circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide, anual, în data de 1 iulie. Până atunci, circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc să viziteze până atunci zona Bâlea Lac pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentLucrările pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Mehedinți încep în trei săptămâni
Articolul următorLEGILE PUTERII: Prețurile la carburanți au ajuns la cote istorice. Se anunță o lungă perioadă de proteste