Începând de astăzi județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu ce vizează cantități de apă însemnate și intensificări puternice ale vântului, valabilă până la noapte, la ora 03.00.

Totodată, au intrat în vigoare două avertizări hidrologice: Cod Portocaliu pe râul Motru și Cod Galben pe râurile Drincea, Desnățui și Motru, valabile până mâine, la ora 14.00, respectiv ora 20.00, ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, dar și creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Pentru a veni în sprijinul populației, ISU Mehedinți a transmis înștiințări către comitetele locale pentru situații de urgență, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă. De asemenea, la nivelul tuturor subunităților inspectoratului au fost luate măsuri suplimentare, pompierii mehedințeni fiind pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

”În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

 

Articolul precedentFocarul de la Spitalul Județean Mehedinți se extinde în rândul cadrelor medicale și al pacienților
Articolul următorSe reamenajează sensul giratoriu de pe Calea Craiovei