CONSILIERII ORȘOVEI ÎȘI BAT JOC DE SPITALUL MUNICIPAL

Șocant și fără precedent! Consilierii municipali din Orșova își bat joc de Spitalul Municipal din localitate. Aleșii locali ai PSD și PNL au refuzat să participe la o ședință în care Spitalul trebuia să pimească bani pentru un aparat de testare auditivă a nou-născuților. Spitalul riscă să piardă banii alocați de Ministerul Sănătății și să dea aparatul înapoi, iar copiii născuți în maternitate ar putea fi supuși riscului. (Întreaga poveste în materialul audio atașat – interviu cu managerul Spitalului!) 

Caz șocant și fără precedent la Orșova! Ai putea crede că aleșii locali ai micului municipiu mehedințean au înnebunit cu totul. după ce au refuzat să participe la o ședință de îndată a forului legislativ în care nu trebuiau să facă altceva decât să aprobe transferul unei sume către spital. destinate plății unui aparat de testare auditivă a nou-născuților, având în vedere că Spitalul Municipal are și o secție de neonatologie. Culmea este că banii pentru echipamentul medical de screening auditiv pentru nou născuți nu trebuie dați din bugetul local, ci trebuie doar efectuată o formalitate de transfer a lor către Spitalul Municipal. Banii au ajuns în contul Primăriei de la Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Aveți mai jos documentele:

Formalitatea ce trebuie făcută de Consiliul Local este un vot pentru transferul sumei de 8.782 de lei. Doar că distinșii consilieri nu vin la ședință, la comanda liderilor de grupuri politice.

„Acești consilieri au primit interdicție și îmi asum ce spun, cu probe, au primit telefoane să nu se prezinte la ședință pentru a nu se face cvorumul necesar votului”, acuză managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Dacă banii nu ajung la timp în conturile Spitalului Municipal Orșova, instituția ar putea fi obligată să ia două măsuri extreme: ori dau aparatul înapoi, ori va trebui plătit din bugetul propriu, pierzându-se o finanțare existent și nerambursabilă.

Consilierii spun că vor vota!

Liberalii spun că ei nu au putut ajunge la ședință, pentru că erau la serviciu și nu cunosc despre ce e vorba, dar ei votează fără probleme. PNL are un număr cinci consilieri locali la Orșova, iar dintre aceștia doar unul singur a venit la ședință, doamna Aurelia Oprea. Liderul grupului liberal din CL Orșova, consilierul Camelia Ianculovici explică: „Trebuie făcută ședință de Consiliu și pus proiectul pe ordinea de zi. La ultima ședință de CL eu am ajuns foarte târziu, fiind la muncă. Probabil că nici ceilalți nu au ajuns. Dar așteptăm o altă ședință. Nu e o problemă pentru liberali să voteze, dar din materialele depuse la mapele noastre lipseau pagini. Nu știu nimic despre acest aparat și cum se achită el”

Primarul municipiului Orșova, care este și președinte al PSD local, adică liderul consilierilor social-democrați chiulangii, are o altă explicație: spune că nu putea face rectificarea fără aviz de la Finanțele Publice și că nu convoacă mai multe ședințe pentru mai multe rectificări. Le face pe toate la pachet!

Acei bani, o sumă de aproximativ 9.000 de lei, sunt veniți de la Ministerul Sănătății, sunt în conturile noastre, însă pentru a ajunge în la Spital e nevoie de o rectificare de buget. Rectificarea o vom face la pachet cu rectificarea pentru Primărie. Nu vreau să fac o rectificare azi și alta mâine, să convoc două ședințe pentru același lucru. Aștept adresa de la Finanțele Publice! Nu se vor pierde banii!”, a declarat primarul municipiului Orșova, Marius Stoica.

Orșovenii mai speră, totuși, că într-o bună zi, aleșii lor se vor trezi la realitate și vor face ceva bun pentru bietul municipiu ce parcă e blestemat. Cât au înțeles consilierii din necesitatea aparaturii pentru sănătatea noilor născuți, rămâne de văzut!

Articolul precedent“Nuntă cu navetiști”, o comedie spumoasă pe scena Teatrului din Turnu Severin
Articolul următorDuminică se deschide Târgul de Crăciun la Turnu Severin