Constructorul Astaldi a retras contestația depusă în urmă cu două săptămâni pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești.

Fiind deblocat astfel cel mai mare contract pentru o autostradă din România.

Licitația pentru lotul 3 Cornetu – Tigveni a fost lansată în septembrie 2020, iar în etapa de licitație restrânsă s-au calificat șase constructori: Aktor, Astaldi, Makyol, Mapa, Pizzarotti şi Strabag.

Contractul are o durată de 11 ani, din care primele 14 luni pentru proiectare, 59 luni execuție, respectiv 5 ani pentru garanție, dar cu punctaj superior pentru un calendar accelerat de 12 luni proiectare și 45 de luni execuție.

Retragerea contestației a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al CNAIR la un post tv.

„Pe lotul 3, Astaldi, care nu a avut documentația completă, astăzi a retras contestația, practic a reintrat în normal licitația”.

Contestația viza documentația tehnică, cu lacune și erori.

Constructorii au reclamat, printre altele,  că “documentația” oferită de CNAIR are un foraj cu coordonatele unui lac aflat la 30 km distanță față de traseu. Sau că un studiu geotehnic are doar coperta.

În replică, CNAIR a transmis că, prin această contestație tardivă, Astaldi „trage de timp”. „Contestația este tardivă. Astaldi vrea, de fapt, să prelungească termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru că nu are încă toate documentele pregătite ca să participe la licitație. Astaldi nu a făcut nicio contestație în 2020 în faza de precalificare, deși vorbim fix de aceeași documentație”- CNAIR.

Astaldi cerea suspendarea licitației pentru cel mai mare contract de autostradă din România.

Lotul 3, Cornetu- Tigveni, ste cel mai lung lot al Autostrăzii A1 are 37 de kilometri și implică pentru realizare costuri de 5,8 miliarde de lei.

Articolul precedentCum se circulă în țară la această oră. Se anunță trafic restricționat
Articolul următorBilanț coronavirus 23 februarie: 11.477 cazuri noi și 119 decese