Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a anunțat astăzi că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care oprește posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcție a autostrăzilor, a spus ministrul.

Declarații Dan Vîlceanu

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu-Pitești. Semnarea acestui contract a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestații. Lucrarea pe secțiunea 4 are o lungime de 9, 86 km și vor fi realizate 12 poduri și pasaje, dar și un tunel de 1.350 de metri.

Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care oprește posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcție a autostrăzilor.

Autostrada Sibiu-Pitești are o importanță foarte mare în desfășurarea traficului pe direcția coridorului IV Pan European și, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, am transmis constructorului faptul că este foarte important ca această lucrare să fie terminată în termenul stabilit prin contract, dar am și reiterat faptul că se poate baza pe sprijinul ministerului

Articolul precedentAvertisment CNAIR. Ce se întâmplă cu materialul antiderapant împrăștiat pe carosabil
Articolul următorVIDEO | Realitatea dramatică a bunicilor care au clădit țara. Reportaj cutremurător din România uitată