Cristian Pavel, președintele Organizației de Tineret (TNL) a PNL Mehedinți,critică discursul premierului Viorica Dăncilă care a participat, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, ocazie cu care a lansat un atac la adresa menţinerii MCV pentru România. În opinia sa, textul este “unul penibil și mincinos”.

“Coana Viorica față cu reacțiunea! Nici în cele mai negre vise nu ne puteam închipui ca România va fi reprezentată la Bruxelles de cea mai “profesionistă” echipă Dăncilă-Toader-Plumb. N-am fost mai rușinat vreodată decât acum! Doamna Dăncilă față în față cu Timmermans! Nici nu vreau să îmi imaginez ce dialog absurdo-fantastic au avut cei doi. Spun asta pentru că nu am văzut nici o foaie în fața doamnei Dăncilă. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Domnule Dragnea, vă rog chemați-i înapoi acasă, România nu merită asta! În ceea ce privește textul cu care au plecat pregătiți este unul penibil și mincinos. Rușine!”

Premierul Viorica Dăncilă a avut cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti, iar declarația sa a venit imediat după mesajul foarte critic al prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.
”Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer, însă, aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care-l reprezint. Încep cu o întrebare esențială. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV, pentru instituții, pentru magistrați, pentru politicieni? Evident că nu. Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni.” – a spus Viorica Dăncilă, pe un ton tăios.

Articolul precedentO femeie înjunghiată de soțul său în parcarea unei fabrici de cablaje din Turnu Severin
Articolul următorLegea offshore. Deputatul Virgil Popescu: „Eu mi-aș dori ca în sfârșit să existe un consens pe această lege”