CROAZIERE DE VIS LA ORȘOVA

Deși nu se ridică la înălțimea așteptărilor turiștilor, Orșova strălucește totuși la ceva! Vorbim despre vecinătatea Dunării și a zonei mirifice a Clisurii. Iar această oportunitate este intens exploatată de proprietarii de ambarcațiuni de agrement. Croazierele pe Dunăre au devenit o adevărată afacere pentru unii și o desfătare pentru alții. Nu există turiști care ajung aici fără să facă o croazieră spre Cazane.

Este aproape ora 10 dimineața, iar în micul port improvizat cu un ponton, de pe Insula Pescărușul, motoarele unui vapor de croazieră se aud pornind cu trepidații pe punte. Căpitanul dă câteva ordine scurte și pune întrebări mecanicului, iar acesta încuviințează ușor din cap, semn că totul e în regulă. În restaurant și pe punte se fac ultimele pregătiri, se aranjează mesele și scaunele și se verifică provizia de băuturi. Urmează o croazieră pentru vasul al cărui nume a fost ales cum nu se putea mai frumos: FLAMINGO.

La fel ca acest vas, de la intrarea în municipiu și până la capătul golfului Cerna, pe întreaga faleză sunt zeci de ambarcațiuni mai mici și mai mari. Cu toții au intuit o afacere bună în sezonul cald, din a face croaziere. O astfel de croazieră dureză cam trei – patru ore și turiștii pot vedea Cazanele Dunării în totă splendoarea lor, Peștera Ponicova, Grota Veterani, Tabula Traiana și, evident, imensul munte în care a fost sculptat chipul lui Decebal, de la Mraconia.

Spre orele prânzului, FLAMINGO dispăruse de la chei! Plecase deja în croazieră cu un grup de turiști dornici de o plimbare de vis pe Dunăre. Totuși, căpitanul ne spunea că o astfel de navă poate oferi un sejur de vis și grupurilor mai mici, cel mai mic grup ce a plecat în croazieră cu FLAMINGO a fost un cuplu de îndrăgostiți, care, evident, au trăit momente de un romantism aparte.

Articolul precedentPloi torențiale și grindină la Turnu Severin și în satele învecinate
Articolul următorCampanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural