CU APELE CURATE

O nouă etapă a proiectului „Cu apele curate” s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin. La sediul Administrației Taberelor Școlare, tinerii de la mai multe licee severinene au avut parte de proiecția unui film sugestiv despre poluarea Dunării cu plastic și de un atelier de creație cu materiale reciclabile.

Elevi de la mai multe licee din Severin s-au reunit, la Taberele Școlare, pentru a participa la o nouă etapă a unui proiect grandios și sugestiv intitulat „Cu apele curate”. După ce în prima etapă, în vară, voluntarii proiectului, împreună cu susținătorii și partenerii acestuia s-au întâlnit cu severinenii în aer liber, acum echipa de proiect s-a întors în orașul nostru, riveran Dunării, pentru a ne reaminti cât de importantă este combaterea poluării cu plastic a bătrânului fluviu. Tinerii au avut parte de proiecția unui film despre Dunăre și pericolul ca ea să fie sufocată de deșeurile plastice aruncate în apă, dar și de un atelier de creație cu materiale reciclabile, rezultate în urma acțiunilor de depoluare a Dunării.

Proiectul se bucură de un real succes printre tineri și nu numai. Activitățile desfășurate, dar și idea de a salva fluvial sunt foarte bine receptate de societatea civilă.

Proiectul Cu apele curate reprezintă un apel la implicare a locuitorilor orașelor riverane în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, inițiat împreună cu Lidl România și implementat în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), One World România la Școală și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Articolul precedentPostul Realitatea Plus poate fi urmarit online
Articolul următorSporul natural rămâne negativ în Mehedinți