Consultantul politic Miron Mitrea, invitat permanent în emisiunea Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, consideră că UDMR nu va fi elimitat de la guvernare în ciuda tensiunilor legate de declarațiile liderilor în care i-a fost luată apărarea premierului ungar Viktor Orban.

„Aș fi spus că nu se clatină coaliția. Este eronat să-l scuzi pe Viktor Orban care a greșit. Am văzut încercări de a pune PSD în postura de a elimina UDMR. Rămânerea UDMR la guvernare a depins de PSD și este forțat să renunțe la UDMR acum.

UDMR nu are cum să iasă de acolo și nu va ieși de acolo, chiar dacă PNL a crescut în sondaje și, de la 18%, a ajuns la 22 la sută, ceea ce e ceva, iar PSD a ajuns la peste 35%. Pilonul important este PSD indiferent dacă premierul este la PNL. UDMR-ului nu-i pasă de jocul politic din România”, a spus Miron Mitrea.

„Totul stă în mâna lui Marcel Ciolacu. Dacă se lasă presat, le va fi mai greu să guverneze. Subiectul încă se joacă.

Viktor Orban e certat cu nemții, francezii, americanii, a câștigat în Ungaria și au fost mulți care ar fi vrut să câștige și doare pentru că a avut dreptate de câteva ori, declarațiile sale vor fi exploatate la maximum”, a mai spus consultantul politic.

Articolul precedentTENSIUNI la granița Serbia-Kosovo: Sirenele anti-aeriene sună neîntrerupt! Se aud ÎMPUȘCĂTURI de mitralieră
Articolul următorBobby Păunescu, analiză tăioasă a declarațiilor premierului Ungariei. „Orban trebuie declarat persona non grata, în România”