Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, a comentat divergențele din coaliția de guvernare referitoare la supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale. Analistul politic este de părere că în România trebuie să existe impozit progresiv.

„Nimeni nu poate spune că e normal să ai pensie mai mare decât veniturile salariale. Pensia trebuie să acopere minim 65% din salariu. Se presupune că ai și mai puține cheltuieli.

O pensie nu trebuie să fie mai mare decât veniturile. Însă nu poți tăia pensiile, Curtea Constituțională a mai trimis înapoi astfel de decizii.

Marcel Ciolacu vrea să arate că sunt lucruri în neregulă. Impozitul progresiv trebuie aplicat.

Noi, Bulgaria și Rusia avem impozit unic. Restul au impozit progresiv. E corect impozitul progresiv pentru România”, a spus Miron Mitrea.

Analiza sa vine în contextul divergențelor din coaliție. PSD le cere liberalilor să accepte supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale. Odată cu aceste propuneri social-democrate a venit și primul atac al premierului Nicolae Ciucă la adresa PSD: „Nu putem promova măsuri neconstituționale, impozite peste noapte, taxe și poveri pe mediul de afaceri”. Replica lui Ciolacu a sosit și ea prompt: „Ne vom bate în continuare, cu riscul de a deranja anumiți politicieni”. 

Articolul precedentValori de trafic ridicate în Predeal, Azuga, Bușteni
Articolul următorDoru Mărieș și Bobby Păunescu, dezvăluiri explozive despre Mineriada din iunie 1990: Cum a comandat Ion Iliescu intervenția brutală