Consultantul politic Miron Mitrea, invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, a declarat, duminică seara, că protestele din marile orașe sunt pe alocuri supravegheate de serviciile de informații rusești.

Crizele suprapuse, instabilitatea politico-socială resimțită din ce în ce mai acut și fără premisele unei ieșiri la liman, scot tot mai mulți oameni în stradă. Destabilizarea socială se accentuează în mai multe puncte fierbinți pe harta lumii. Au fost proteste în acest weekend în Cehia, Italia, Franta, Israel, Olanda, Grecia, Republica Moldova. Aici, Poliția din Chișinău a anunțat că are informații conform cărora, în timpul protestului, sunt anunțate ”acțiuni destabilizatoare și dezordini în masă”.

„Este frustrare. Oamenii care sunt supărați sunt mai ușor de mobilizat. Frustrarea vine din lipsa capacitatea de a ne adapta la ce trăim. Această frustrare care există în toate societățile din Occident. Motivele sunt obiective în toate țările. Baza este aceeași: o frustrare legată de o situație economică incertă și chiar de război incertă. Oamenii sunt îngroziți de extinderea războiului.

Serviciile de informații rusești fac tot posibilul să ațâțe aceste proteste, au Șoșocii lor peste tot.

Întrebat dacă există riscuri de extindere a protestelor, acesta a spus: „În mod cert, da. Vom vedea în diferite țări pe diferite motive. Eu aș scoate Republica Moldova. Aici e ceva care împarte Moldova în proruși și proeuropeni. Mâna Rusiei este mult mai implicată aici. Ei au prins agenți de influență rusă care au intrat în țară în cursul timpului.

Nu cred că este pericolul așa de mare în Moldova. Ei au jucat foarte prost. Trebuia să fie de mult în UE. Soluții sunt. Există un sprijin UE și NATO serios, nu cred că se va întâmpla ceva din punct de vedere militar, însă presiuni vor fi”.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDezvăluiri explozive despre dosarul Petrom: Cine plătește pentru JAFUL național – Demersurile Dianei Șoșoacă