O domnie de douăzeci de ani continuă și astăzi, chiar dacă regele despre care vorbim ar putea fi responsabil pentru moartea a cel puțin patru oameni! Nu discutăm, însă, despre vreun împărat dintr-o țară îndepărtată, ci despre Dorinel Umbrărescu, cel supranumit regele asfaltului! A căpătat această poreclă grație contractelor uriașe pe care le-a obținut cu statul în ultimele două decenii. Nu ar fi avut, însă, parte de ele, dacă nu se bucura și de sprijinul unor nume grele din politică. 

Peste un miliard de euro. Este cifra de afaceri a firmelor controlate de familia Umbrărescu. Dacă am transforma întreaga sumă în bancnote de un euro, iar apoi le-am pune unele peste altele, teancul de bani ar ajunge la peste 100 de kilometri înălțime. Practic, dacă s-ar putea urca pe banii din firmele sale, Dorinel Umbrărescu ar putea parcurge un sfert din drumul de la sol și până la Stația Spațială Internațională.

Cifrele de afaceri au crescut, în ultimii patru ani, de șapte ori. În 2019, suma era de… doar 779 de milioane de lei.

Dacă oricărui rege îi trebuie și un palat, Umbrărescu a mers ceva mai departe și a construit și o adevărată cetate. În anul 2007, la nici trei kilometri de Adjud, omul de afaceri și-a ridicat o vila uriașă, comparabilă cu Casa Poporului. În jurul acesteia, miliardarul a construit și un cartier de vile, o piscină acoperită cu o cupolă din sticlă, două benzinării, restaurante, magazine și sedii de firmă. Și cum nu era suficient, fiecare casă e construită pe un teren de 600 de metri pătrați. Umbrărescu are, însă, o pasiune și pentru aeronave. În 2012, deși avea un elicopter, el și-a mai cumpărat și un avion.

Vestea bună pentru Umbrărescu este că afacerile merg în continuare, în ciuda tragediei în care au murit patru oameni. Firmele sale lucrează la nu mai puțin de 8 autostrăzi, drumuri expres, șosele de centură sau poduri. În total, valoarea proiectelor la care constructorii lui Umbrărescu muncesc se ridică la aproape 5 miliarde de euro. Printre cei mai buni prieteni ai săi se numără și Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor. În iunie, cu trei luni înainte de explozia devastatoare, Grindeanu avea doar cuvinte de laudă pentru Umbrărescu.

„Eu am ținut să avem și primul ministru a ținut să aibă o discuție și cu cel mai important constructor român MUSCA și anume cu UMB-ul, cu domnul Umbrărescu. Nu că e cel mai important constructor român… Cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 de kilometri de autostradă sau drum expres în lucru. Ceea ce îl face probabil unul dintre cei mai importanți din Europa”, declara acum câteva luni Sorin Grindeanu.

La rândul său, și Sorin Grindeanu este un personaj controversat. De-a lungul timpului, numele mai multor tinere au fost asociate cu cel al actualului ministru.

În perioada în care a condus ANCOM, Sorin Grindeanu a trăit o poveste de dragoste cu un nume cunoscut din lumea modei, Cătălina Miriță. Grindeanu și Miss Buzău figurează în sistemul ANCOM că au fost împreună în Insulele Azore, pe bani publici, la o conferință despre… comunicații poștale. Vacanța nu avea însă nicio legătură cu activitatea instituției. Mandatul Cătălinei Miriță a încetat la ANCOM odată cu plecarea lui Sorin Grindeanu. Odată cu revenirea PSD la guvernare, actualul ministru al Transporturilor a fost văzut la braț alături de Roxana Ilie.

Articolul precedentVremea 3 septembrie – Temperaturile se schimbă considerabil
Articolul următorUn hairstilist dezvăluie cele 3 culori de păr la modă pentru toamna 2023