Situația bugetului județului Mehedinți a fost deblocată astăzi prin votul consilierilor județeni, care întruniți în cadrul unei ședințe extraordinare, au votat o nouă hotărâre prin care au fost alocate sumele necesare funcționării Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.

”Președintele Consiliului Județean Mehedinți și-a recunoscut astăzi vina, prin adoptarea unei noi hotărâri. După ce a încercat tot felul de tertipuri ieftine, aruncând vina pe Instituția Prefectului județului Mehedinți, Aladin Georgescu și-a dat seama că trebuie să îndrepte ilegalitățile pe care le-a făcut și astăzi a procedat la adoptarea unei hotărâri prin care să aloce fondurile necesare DGASPC Mehedinți”, spune prefectul Cristinel Pavel.

De altfel, prefectul de Mehedinți a solicitat Consiliului Județean Mehedinți solicitat încă din data de 6 martie convocarea, în ședință extraordinară, a membrilor Consiliului Județean Mehedinți, pentru adoptarea unui nou buget propriu al județului, care să țină cont de aspectele de netemeinicie și nelegalitate invocate în cererea de chemare în judecată.

”Dacă ținea seama de avertismentul meu, atunci când încă din luna ianuarie i-am pus în vedere să asigure fondurile necesare pentru buna funcționare a DGASPC Mehedinți, putea evita această situație. Când vorbim de DGASPC Mehedinți ne gândim nu doar la cei 758 de angajați, ci și la cei 1.085 de copii și bătrâni care se află în întreținerea acestei instituții. Argumentele acestuia cum că a alocat bani pentru investiții nu au stat în picioare din moment ce anul acesta Guvernul a lăsat excedentul bugetar la dispoziția Consiliului Județean. Ori iată că acum o parte din banii care au fost alocați spre DGASPC Mehedinți provin tocmai din acest excedent bugetar. De altfel, absolut nicio investiție din lumea asta nu poate sta ca argument atunci când vorbim de protecția copiilor, de protecția unor persoane cu nevoi speciale, de protecția bătrânilor”, mai spune prefectul Cristinel Pavel.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

În urma exercitării controlului legalității actelor administrative, prefectul județului Mehedinți a constatat faptul că această hotărâre a fost adoptată netemeinic, nelegal și fără a ține seama de exigențele asigurării cheltuielilor de funcționare a subordonatelor Consiliului Județean Mehedinți. Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți.

”Sigur că nu puteam sta impasibil în fața unei asemenea situații și din acest motiv am acționat în instanța de contencios administrativ bugetul județului. Încă o dată vreau să vă spun că Aladin Georgescu putea evita acest lucru dacă respecta legea și dacă, evident, se comporta, ca bun administrator al acestui județ”, a mai precizat prefectul de Mehedinți.

În cazul în care hotărârea nou adoptată întrunește cerințele legale și sumele necesare DGASPC Mehedinți sunt asigurate până cel puțin la prima rectificare bugetară, prefectul va renunța la acțiunea în contencios administrativ pentru că nu mai are obiect.

Articolul precedentPrins cu peste 4.000 de țigarete netimbrate
Articolul următorViceprimarul Daniel Cîrjan anunță noi parcări în Severin