Moment emoționant pentru un scafandru de la ISU Drobeta, care a primit alături de alți colegi din țară de Ziua Pompierilor o plachetă de onoare din partea Ministerului Afacerilor Interne. În cadrul ceremoniei s-a întâlnit cu o tânără pe care a salvat-o de la înec în această vară.

Plutonierul major Marian Niţă împreună cu plt. maj. Anghel Cruceru, scafandrii la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi, se aflau în data de 10 august în misiune de patrulare pe apele Mării Negre, în staţiunea Eforie Nord, când au reuşit să salveze două persoane aflate în pericol de înec.

Marea le-a atras într-o cursă pe două adolescente, care odată intrate în apă, nu au mai reuşit să se întoarcă la mal.

În ajutor, le-au sărit un bărbat, în vârstă de circa 40 de ani, şi un tânăr, de circa 25 de ani. Deşi una dintre tinere a reuşit să ajungă la mal, pentru celelalte trei persoane a fost imposibil. Atrași de curenţii puternici şi valurile mari, aceştia au avut nevoie de ajutorul salvatorilor profesionişti.

În acea seară de 10 august, plt. maj. Anghel Cruceru şi plt. maj. Marian Niţă se aflau pe mare, împreună cu un alt scafandru de la ISU BIF, pe ambarcaţiunea SMURD condusă de un echipaj al ISU Constanţa.

Aceştia tocmai încheiaseră o misiune de salvare, când au fost solicitaţi să le acorde sprijinul celor trei persoane. Deşi marea le-a fost potrivnică, salvatorii nu s-au lăsat intimidaţi, reuşind să o înfrângă şi să aducă persoanele la mal.

A fost o misiune extrem de dificilă, încheiată cu satisfacţia că tinerii au fost salvaţi. Din nefericire, cea de a treia  persoană – bărbatul în vârstă de circa 40 de ani, a plătit un preţ prea mare, sacrificiul suprem.

Plutonierul major Marian Niţă a fost răsplătit cu o plachetă de onoare, dar întâlnirea cu una din tinerele salvate în acea seară a fost extrem de emoționantă pentru el.

 “O zi încărcată emoțional, cu surprize extraordinare, recunostiință și satisfacție profesională. Sentimente sincere și profunde alături de oamenii pe care nu-i voi uita o viață”, spune plt. maj Marian Niță.

 Pe Pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne este descris acest moment:

<<- Dumneavoastră sunteți scafandrul care acum o lună ați salvat de la înec 4 persoane?
– Da, dar nu am fost singur! Lângă mine am avut 4 colegi.
– Sunteți de acord să vă facem o poză… uitați acolo unde sunt cei cu drapelele?
– Cu cea mai mare plăcere!
Așa l-am cunoscut pe Marian Niță, scafandru pompier la ISU Mehedinți!
După 20 de minute acesta, împreună cu cei 4 colegi ai lui, au fost premiați cu ocazia Zilei Pompierilor din România!
Însă, surpriză… o fată de 17 ani se apropie de ei și le mulțumește. Este una dintre persoanele salvate.
Pe rând trece pe la fiecare salvator și îi îmbrățisează… ajunge și la Marian Niță. Acesta o ia puternic în brațe preț de câteva secunde… tânăra se depărtează …
Din locul unde ne aflam auzim:
-Pompierul acela plânge!
Ne uităm mai atent… pe obrazul lui Marian sunt lacrimi… salvatorul încearcă să le șteargă, dar ce bine că nu le poate opri!>>

Articolul precedentBursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, programată pe 19 octombrie
Articolul următorPRIMĂRIA SEVERIN A LANSAT PLATFORMA „CautJob”