CUM A SALVAT PREFECTUL DE MEHEDINȚI ONOAREA PREFECTURII (video)

După o amânare din cauze neelucidate încă, bilanțul Instituției Prefectului pe anul 2018 a avut loc vineri. Lume luminată, sală plină, zâmbete pe toate chipurile, parlamentari, factori de decizie locali de la toate nivelurile, inclusiv din zona administrației publice locale, cu toții au venit să asculte „epopeea responsabilității în slujba comunității”. Prefectul a explicat cum era gata să fie terfelită de presă onoarea instituției, dar a salvat-o el, încasând articolele negative.

Ca la orice bilanț, din lungul șir de astfel de momente festiviste, obișnuite în prima lună a fiecărui an, și aici s-a tras linie, s-a analizat, s-a cuantificat și s-a lăudat. Nimic nou! Toată lumea a colaborat bine și foarte bine cu toată lumea, instituțiile s-au întrepătruns și completat reciproc, iar decizia a fost luată bine, ferm și obiectiv, așa cum spuneam, numai și numai pentru oameni.

Doar că, un mic amănunt era gata să dea peste cap superlativul activității Instituției Prefectului Mehedinți, din anul care a trecut: Un nenorocit șir de articole ceva mai negative ale presei, această malițioasă creație a democrației! În raportul de activitate, căruia prefectul i-a dat citire, nu scria nimic de vreun articol negativ, iar ca să nu existe dubii în consemnarea istorică, prefectul s-a oprit, și-a scos ochelarii, cu un gest strategic, studiat în prealabil, după care a explicat faptul că Instituția Prefectului a scăpat de tirul negativist numai și numai pentru că el, prefectul altruist, cu spirit de sacrificiu, a încasat cu pieptul dezgolit, criticile presei lipsite de îngăduință și a salvat instituția.

„Cu excepția presei sau a zonei politice, a fost o informare corectă și în principal neutră a cetățeanului, lipsind articole negative la adresa prefectului sau a instituției. Deci așa scrie aici, dar nu e așa, adică nu e așa în ceea ce privește prefectul și asta mă bucură pentru că am putut să preiau eu și nu s-a abătut asupra instituției”, a spus prefectul, în timp ce citea darea se seamă de la bilanț.

Prefect din vechea gardă

Nicolae Drăghiea vine în administrația publică din negura istoriei. După o activitate bogată pe vremea comunismului, în primii ani ai democrației se înscrie în Partidul Socialist al Muncii, devine deputat de Mehedinți din partea formațiunii, apoi trece la nou înființatul PS (Partidul Socialist). Dispare din politica mare în 1996, dar revine la Prefectură câțiva ani mai târziu, unde ocupă, pe rând, funcțiile de secretar general al Prefecturii și subprefect. În anul 2012 este numit prefect de Mehedinți, dar la instaurarea Guvernului Cioloș este schimbat din funcție. Dă în judecată Guvernul României, iar în 2016 revine pe funcție.

Printre articolele negative, de care prefectul spune că a ferit instituția, cu pieptul gol, se numără și cele publicate de realitateademehedinti.net. Vi le reamintim:

Prefectul se împiedica de parohii și primării

Epopeea ceasului centenar

Instituția Prefectului nu e a prefectului

Prefectul a pierdut procesul cu Guvernul

Prefectul face glume cu pesta porcina

Rezolvă singur referendumul

Prefectul cere campanie de la vârstnici pentru referendum

De ce s-a stricat ceasul centenar

Tandrețe la Prefectură cu prefect și deputată

Articolul precedentItalia, Olanda și Germania, partenerii comerciali ai județului Mehedinți
Articolul următorMAI PUȚIN DE 5 LA SUTĂ DIN SEVERINENI SUNT RACORDAȚI LA REȚEAUA DE GAZE