Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 1 ianuarie 2023. Apoi temperaturile vor începe să scadă. Vor fi posibile precipitaţii în intervalul 27- 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță în Banat valori termice în scădere în zilele următoare, până la medii ale maximelor de 7 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. Maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi reduse.

Valorile termice vor fi în scădere și în Crișana în zilele ce urmează, până la medii ale maximelor de 5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne la 5…6 grade.

În prima săptămână din noul an temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi în general reduse.

În Transilvania valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Până pe 1 ianuarie vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În săptămâna ce urmează temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

Și în Maramureş valorile termice vor fi în scădere, până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -3 grade. Apoi vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În săptămâna din primul an temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în acezte zile.

În Moldova vor fi zile mai reci, dar ulterior valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade şi cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou.

La finalul săptămânii acesteia valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade.

În Dobrogea vremea se va răci în aceste zile, apoi se va încălzi din nou, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade.

Vremea se va răci în Muntenia în zilele următoate, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade şi cele nocturne la -3…-2 grade.

Ulterior se va încălzi din nou, iar la finalul acestei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade.

În Oltenia valorile termice diurne vor fi spre 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade în zilele următoare. Apoi vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul săptămânii, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade.

În prima săptămână a noului an temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere în primele zile din interval şi după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

La munte vremea se va încălzi din nou la finalul acestei săptămâni, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad.

 

 

Articolul precedentAlexandru Rafila, despre sezonul gripal: „Impactul mai mare este pentru copii”. Ce îi sfătuiește pe părinți
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET