Un cutremur semnificativ s-a înregistrat în zona Napoli. Este cel mai mare seism înregistrat în zonă în ultimii 40 de ani.

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 a lovit miercuri dimineaţă un câmp vulcanic de lângă Napoli, cel mai mare din ultimele aproape patru decenii, dar autorităţile italiene au declarat că se pare să nu fi provocat pagube, potrivit Reuters.

Cutremurul, care face parte din cele peste 60 de evenimente seismice înregistrate de la începutul zilei de marţi, a avut loc la ora 3:35 a.m. (0135 GMT), a declarat Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV).

Acesta „a fost resimţit de populaţie, dar, potrivit primelor verificări, nu au fost raportate pagube până în prezent”, a precizat într-un comunicat agenţia italiană de protecţie civilă.

Câmpurile Flegrae reprezintă o zonă de cratere vulcanice de la periferia vestică a oraşului Napoli, care este monitorizată în permanenţă pentru riscul de cutremure sau erupţii vulcanice.

Articolul precedentMăsurile fiscale. Ce domenii sunt cele mai afectate, unde vor crește cel mai mult taxele
Articolul următorREFORMA PENSIILOR – Scenarii pentru noua lege a pensiilor | Cum vor fi recalculate veniturile bunicilor