Invitat de excepție la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, artistul Dan Puric a relatat, duminică seară, cum a ajuns să semneze un acord de colaborare cu fosta securitate, înainte de 1989.

Întrebat de Anca Alexandrescu dacă a fost colaborator al fostei securități, Dan Puric a răspuns că da, am grad de locotenent-colonel, la 17 ani. Am semnat. N-ai cum”.

„Eu în liceu îl imitam pe Ceaușescu, pe toți profesorii. Făceam conferințe, îi adunam pe toți, îi decoram…

Și, într-o zi, m-am pomenit cu doamna directoare care mi-a zis că e un domn de la UTC.

Care mi-a zis <Dănuț, noi te apreciem. Tovarășul Nicolae Ceaușescu a spus că vrea să ia Basarabia înapoi. Și avem nevoie…, facem o organizație secretă. Și e secret. Să nu spui părinților. Să semnezi un acord de colaborare. E un act strict patriotic>”, a spus Dan Puric.

Viitorul actor a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian”.

„După două săptămâni, era careu, în curtea liceului, și trecea domnul de la UTC. Și eu m-am dus la el să dau noroc. Și mi-a spus <Ce ai făcut? M-ai deconspirat>.

După trei săptămâni a venit altul, blond. Și, conform declarației, <să-mi spui cine face politică în clasă. E cineva care merge la ambasada Americii…>.

Și am scris cu pixul, am scris Dan Puric. <Îți bați joc?>, mi-a spus.

Și nu am mai fost căutat de atunci”, a povestit Dan Puric, duminică seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

Articolul precedentTransport gratuit pentru refugiaţii din Ucraina, aprobat de Guvern
Articolul următorTraficul a fost reluat pe DN 7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea