DANIEL SUCIU: „NU AM GOLIT FONDUL DE REZERVĂ! NU SUNTEM NEBUNI, SUNTEM RESPONSABILI!”!”

Prezent în Drobeta Turnu Severin, ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a respins orice acuzații legate de golirea Fondului de Rezervă al Guvernului. Ministrul interimar spune că e o prostie și că doar a decis să plătească toate facturile PNDL. (vezi declarația VIDEO, minutul 2:18!)

Ministrul interimar al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, spune că acuzațiile de devalizare a Fondului de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului României, este doar o prostie aruncată pe piață gratuit. În opinia ministrului interimar, un Guvern demis nu poate face rectificare bugetară, iar decizia a fost doar pentru a plăti facturile la PNDL, pentru ca firmele angajate în program să nu fie încărcate cu TVA neîncasat, dar bun de plată către stat.

Asta nu este o acuzație, este din nou o prostie! Am avut alaltăieri, după ședința de Guvern, un briefing în care am explicat foarte simplu: un Guvern interimar nu poate face rectificare bugetară. În schimb nu suntem nici nebuni, suntem extrem de responsabili și am luat decizia de a plăti toate facturile la lucrări, pentru că altfel blocăm toate firmele de construcții și administrațiile locale. Vă reamintesc, orice factură emisă este purtătoare de TVA și firmele plătesc TVA pentru lucrările executate, iar noi statul dacă nu plătim, le cream reale dificultăți financiare. Nu plătim nici pentru baroni locali, nici pentru partide”, a explicat ministrul interimar Daniel Suciu, la Severin.

Mai mult, ministrul susține că nu sunt ultimii bani pe care îi vor plăti, cât mai stau la Palatul Victoria: „O să susțin ca în viitoarea ședință de Guvern care probabil va fi luni, să mai avem o alocare pentru ministerul Dezvoltării regionale, astfel încât să plătim și restul de facturi care au rămas neonorate”.

Pe de altă parte, ministrul Daniel Suciu a lansat și un avertisment la adresa viitorului ministru al Dezvoltării să nu stopeze PNDL, pentru că ar fi o greșeală fundamental, iar comunitățile locale ar pierde, iar peste o mie de firme de construcții din teritoriu, dar și administrațiile locale vor intra în faliment.

Articolul precedentSe dă drumul la căldură! Primăria Severinului anunță începerea sezonului de încălzire 2019-2020
Articolul următorMehedințeanul Virgil Popescu, ministrul propus la Economie, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate