De când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

 

IPJ Mehedinți reaminteşte că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respective, atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 lei și 2.900 lei). Pe lângă sancțiunea amenzii, se va reține și certificatul de înmatriculare sau înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Conducătorilor de autovehicule li se recomandă să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, șoferii unt sfătuiți să-și păstreze calmul, să nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

 

 

Articolul precedentPeste 58.000 de pensionari sunt înregistrați în Mehedinți
Articolul următorBărbat reținut 24 de ore pentru violență domestică