Percheziții de amploare, la această oră, după dezastrul din weekend de la festivalul Saga. Mascații au descins în forță la mai multe adrese din Capitală și Ilfov. O acțiune similară s-a desfășurat și Brăila, marți.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, desfășoară o operațiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc. 

Sunt efectuate 11 percheziții domiciliare, în Municipiul București și județul Ilfov.

Este vizat un grup infracțional organizat, format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de heroină în Capitală.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri și luarea eventualelor măsuri  preventive, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Operațiunea se derulează cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

O acțiune similară s-a desfășurat și ieri, de data aceasta în Brăila. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 33 de grame de substanță solidă, cu aspect de cristal, 130 de grame de rezină de cannabis, 120 de grame de cannabis, 30 de comprimate cu efect psihoactiv, 7 telefoane mobile și 1.500 de lei. 

Ieri, 7 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în municipiul Brăile, fiind vizate 7 persoane bănuite de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – iunie 2022, în municipiul Brăila, persoanele bănuite ar fi procurat și vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Brăila au dispus reținerea a 3 persoane bănuite, cu vârste de 22, 25, respectiv 29 de ani, precum și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru alte 2 persoane, în vârstă de 21 și 22 de ani.

La acțiuni s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila. Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentTrenurile Soarelui pornesc spre LITORAL și DELTA DUNĂRII. De sâmbătă, 40 de trenuri circulă zilnic
Articolul următorAntreprenorii și-au dat întâlnire la Alba Iulia