Tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare, cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României. Aceste luni au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, deși în zona montană a fost strat de zăpadă și viscol, la Vârful Omu.

Până la jumătatea lunii noiembrie temperaturile vor rămâne deosebit de calde pentru această perioadă, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

„(…) de la mijlocul lunii noiembrie, așa cum arata informațiile la acest moment, valorile de temperatură se apropie de cele normale pentru perioada respectivă în cea mai mare parte a țării. Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primul semnal, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană (…)

Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă.

Acest lucru nu exclude- să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării” a declarat directorul ANM Elena Mateescu 

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Nu avem nevoie de un conflict interetnic. Azi avem nevoie de stabilitate și unitate
Articolul următorCutremur de peste 5 grade pe scara Richter, în Vrancea – Seismul s-a resimțit în toată țara