Dialogurile TED, în premieră la Drobeta Turnu Severin

Sâmbătă, 30 noiembrie, va avea loc prima ediție a evenimentului “Dialogurile TED” la Drobeta Turnu Severin. Evenimentul, organizat de Cercetașii României va avea loc începând cu orele 10:00, la sala “Grigore Cerchez” a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”.

“Dialogurile TED” este un eveniment organizat pentru prima oară la Drobeta Turnu Severin, de către Cercetașii României, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Drobeta Turnu Severin. Își propune să combine schimbul de idei și discuțiile pe baza celor mai interesante discusuri TED care vor fi proiectate la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”. Sunt așteptați mai ales copiii și tinerii cu vârste între 14 și 19 ani, dar și tinerii cu vârste între 20 și 102 ani – deoarece toate ideile ce vor fi prezentate acolo sunt menite să intrige, să schimbe perspective, să pună pe gânduri, să inspire.

Dialogurile vor fi facilitate de un panel de invitați care vor deschide discuții interesante, vor pune întrebări inconfortabile și vor încerca să aducă profunzime ideilor prezentate în discursuri. Scopul este ca publicul care alege să petreacă ziua de sâmbătă la Dialogurile TED, să plece acasă cu o idee altfel, cu o întrebare nouă, cu o viziune diferită.

Prezentările sunt menite să inspire și să schimbe prejudecăți, durează maxim 18 minute fiecare, având un puternic accent practic și un limbaj simplu de urmărit și înțeles. Cele mai multe vor fi în limba engleză, având subtitrare în limba română.

TED este o organizație non-profit dedicată “Ideilor care merită să se răspândească” (Ideas Worth Spreading). Începută ca o conferință de patru zile în California, acum 30 de ani, TED a crescut pentru a-și susține misiunea cu mai multe inițiative. Există două conferințe anuale TED care invită cei mai importanți gânditori și întreprinzători din lume să vorbească timp de 18 minute sau mai puțin. Multe dintre aceste discuții sunt apoi disponibile gratuit pe TED.com. Vorbitorii TED i-au inclus pe Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan și Daniel Kahneman.

Articolul precedentMoment artistic extraordinar susţinut pe 1 Decembrie de Corul „Kinonia” şi Orchestra „Lăutarii Mehedinţiului”
Articolul următor„Maria, Regina României” sărbătorește 1 decembrie prin proiecții speciale. În Cinema, și la Severin