Din Mehedinți, PSD visează guvernare

Proaspăt ales în conducerea centrală a PSD, liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, vorbește despre revenirea la guvernare. Tot din Mehedinți, primarul Severinului, președinte executiv al PSD Mehedinți, cere să se facă curățenie în partid.

După ce a câștigat alegerile prezidențiale, pentru Viorica Dăncilă, în Mehedinți, unul dintre cele 5 județe în care PSD a învins PNL, președintele organizației județene, Aladin Georgescu, a fost cooptat în echipa de conducere a lui Marcel Ciolacu. Alături de Georgescu, în echipa lui Ciolacu și Stănescu mai intră Adrian Gâdea (PSD Teleorman), Nicolae Bădălău (PSD Giurgiu), Mihai Weber (PSD Gorj).

„Pentru PSD urmează o perioadă de evaluare amănunțită a rezultatelor alegerilor prezidențiale în fiecare organizație județeană, alegeri în organizațiile locale și apoi, congresul național în luna februarie.  Vom recâștiga încrederea oamenilor și vom spori șansele pentru ca la alegerile de anul viitor, PSD să revină în preferințele electoratului. Avem capacitatea și resursele de a redeveni principala forță politică din România”, declară Aladin Georgescu.

Cere curățenie în partid

Al doilea om ca importanță în ierarhia PSD Mehedinți, primarul Severinului, Marius Screciu, cere să se facă curățenie în partid și spune că PSD s-a trezit, iar programul de guveranare a fost realizat parțial. Tot el îi vrea înapoi pe Firea și Pleșoianu.

„Sunt oameni care nu trebuie să plece sau să nu facă parte din conducerea PSD, mă refer la Gabriela Firea la Liviu Pleşoianu. Sunt oameni care au o anumită imagine şi care pot sprijini reforma şi reconstrucţia în PSD. Sperăm să nu mai ajungem iar la discuţii de culise <îl aleg pe ăla, nu îl alegem pe ăla. Noi venim şi sprijinim pe al tău, tu vii şi sprijini pe al meu>. Ne trebuie oameni serioşi, care să îşi asume reforma partidului cu un program clar, corect. Altfel riscăm să pierdem şi mai mult pentru că, parcă văd, o să vină iar în conducerea partidului oameni care nu câştigă alegerile decât pentru a ajunge preşedinţi de consilii judeţene sau primari, dar în momentul în care trebuie să câştige alegerile pentru partid, întâmplător, nu o mai fac. Ne-am oprit aşa, prin anul 2016. De acolo nu am mai adus nimic nou. Ne-am cantonat în programul de guvernare realizat parţial. Eu cred că PSD s-a trezit”, a declarat Marius Screciu.

Victoria PSD din Mehedinți s-a produs la limită. Diferența, la nivel de județ între Iohannis și Dăncilă a fost de 4.500 de voturi, iar la Severin, candidatul PSD a luat cu doar 365 de voturi mai mult decât cel al PNL. Mai mult, în 3 dintre cele 5 orașe, PSD a pierdut, la fel ca și în multe comune în care erau primari PSD.

Articolul precedentLecție interactivă la muzeu: ”Strămoșii noștri dacii și romanii”
Articolul următorOameni păcăliți de o agenție de turism din Turnu Severin