Dinamo Bucureşti a învins-o pe pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a barajului pentru menţinere/promovare în Superliga de fotbal.

Dennis Politic a marcat ambele goluri ale lui Dinamo (46, 73). Susţinută de peste 30.000 de suporteri, Dinamo a avut prima ocazie în min. 10, când Politic a şutat la colţul lung, iar portarul Szilard Gyengye a respins. Tânărul goalkeeper l-a blocat apoi pe Politic (12), iar la cornerul care a urmat Ricardo Grigore a reluat cu capul pe direcţia sa (12).

Dinamo a continuat să domine jocul, iar Gheorghi Milanov a şutat în bară (16), după care Domagoj Pavicic a trimis cu capul puţin alături de poartă (28).

Dinamo a reuşit să deschidă scorul la prima acţiune din repriza secundă, prin Dennis Politic, cu capul, din centrarea lui Ahmed Bani, după 18 secunde. Hakim Abdallah a avut două ocazii foarte bune (56, 59), dar a ratat de fiecare dată. Bani (64) a ratat şi el din poziţie excelentă, la centrarea lui Antonio Borduşanu.

Politic a reuşit dubla (73), după ce a pătruns în dribling şi a şutat sub transversală, la colţul scurt.

Ciucanii au avut câteva acţiuni promiţătoare, dar mai mereu a lipsit pasa decisivă sau finalizarea. Gabor Makrai (75) a ratat o şansă uriaşă, şutând peste poartă din poziţie excelentă.

Manşa secundă se va juca pe 27 mai, la Miercurea Ciuc.

Dinamo a ocupat locul locul 7 în play-out, iar FK Csikszereda s-a clasat pe locul 6 în play-off-ul ligii secunde, în condiţiile în care Corvinul Hunedoara şi CSC Şelimbăr nu au avut drept de promovare.

Articolul precedentJudecătoarea Iulia Motoc va prezida completul ce se va pronunţa asupra mandatelor de arestare pentru Netanyahu și 3 lideri Hamas
Articolul următor21 mai – Ziua internaţională a ceaiului (ONU)