DIRECTORII ȘCOLILOR DIN MEHEDINȚI, LUAȚI LA ȘUTURI DE INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL

După perdaful tras Inspectoratului Școlar Județean, de către prefectul de Mehedinți, pe tema dezinteresului directorilor de școli față de programele educative destinate alimentației sănătoase în școli, a venit rândul inspectorului general să lanseze un ultimatum (VIDEO). Acesta le-a pus în vedere directorilor de școli să scrie proiecte și să se implice mai profund. De asemenea, șeful învățământului județean așteaptă rezultate și soluții.

Inspectorul școlar general al învățământului mehedințean, Alin Tomoescu, a pus astăzi punctul pe i la o întâlnire cu toți directorii de școli din Mehedinți. Dezinteresul total, indolența și preocuparea zero pentru educația copiilor noștri, în ceea ce privește alimentația sănătoasă, precum și faptul că directorii școlilor din Mehedinți nu sunt în stare să cheltuie banii mulți puși la dispoziția lor de Uniunea Europeană, au fost aspru taxate. Mai exact, programele binecunoscute  precum „Cornul și laptele” și „Fructe și legume în școli”, trebuie obligatoriu însoțite de programe educative de sprijin. Iar directivele europene sunt însoțite de fonduri substanțiale. Așa că inspectorul general i-a pus la treabă pe directori.

Nepăsarea a dus la un bilanț dezasturos. Din peste 20.000 de elevi, au beneficiat 400. Din cei 992.000 de lei puși la dispoziție, s-au cheltuit doar 24.000 de lei. La aceeași ședință, s-au mai disctuat probleme organuizatorice legate de buna desfășurarea a Evaluării Naționale din acest an.

Articolul precedentBătut măr în casă de trei indivizi la Bălăcița
Articolul următorAtenție la vipere în minivacanța de Rusalii în Clisura Dunării