Distribuție Oltenia: 17 cazuri de suspiciuni de consum ilicit de energie electrică în Mehedinți

Distribuție Oltenia a organizat 4.630 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice în intervalul iulie – septembrie 2019.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 4.630 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada iulie – septembrie 2019.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor.

În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

”Este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 4.630 locuri de consum și au fost identificate 499 cazuri, în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică. În Mehedinți au fost 17 cazuri.

Articolul precedentPrefectul de Mehedinți are obsesii: „Controalele ITM se fac politic?”
Articolul următorRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize