Primăvara se dă startul activităților agrare, acțiunilor tipice precum incendierea miriștilor și a resturilor vegetale de pe terenuri, care necesită o atenție sporită din partea agricultorilor întrucât pot afecta grav continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, dacă nu sunt respectate condițiile de siguranță.

Reprezentanții Distribuție Oltenia spun că una dintre principalele măsuri de siguranță care trebuie respectate este asigurarea unei distanțe corespunzătoare de minim 150 de metri față de instalațiile de distribuție a energiei electrice și asigurarea că focul deschis nu se poate extinde către acestea.

Lucrările de acest gen se execută după obținerea permisului de lucru cu focul, permis care se poate emite cu suportul Primăriei locale, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

Mai mult decât atât, pentru efectuarea lucrărilor de acest gen în zonele de siguranță și protecție ale rețelelor de distribuție a energiei electrice (în apropierea stațiilor, posturilor de transformare, liniilor electrice) este necesară consultarea Centrelor de Exploatare zonale ale operatorului de distribuție pentru a preveni afectarea acestora.

„Menționăm că încălcarea obligației legale de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, constituie contravenție, care se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 25.000 de lei la 50.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

De asemenea, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoare, de la 2 la 7 ani.

Articolul precedentCe sumă lipsește din casieria unei asociații de proprietari din Turnu Severin
Articolul următorLa volan fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat