Distribuție Oltenia prin departamentul specializat în identificarea cazurilor de suspiciune de consum fraudulos a încheiat anul 2018 cu un număr total de peste 20.000 de acțiuni de verificare a instalațiilor de distribuție a energiei electrice.

În urma controalelor au fost identificate aproape 2.600 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum fraudulos de energie electrică.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate.

Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

„Aceste intervenții au impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Ele determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

 

 

Articolul precedentLiberalii depun un proiect de hotărâre pentru retragerea dreptului de concesiune firmei Mehedinți Gaz
Articolul următorUn polițist de la Baia de Aramă, reținut pentru infracțiuni în legătură cu serviciul