Fostul internaţional german Andreas Brehme, câştigător al Cupei Mondiale de fotbal cu selecţionata ţării sale în 1990, a încetat din viaţă în urma unui infarct, la vârsta de 63 de ani, potrivit publicației germane Bild.

Brehme a marcat, din penalty, în minutul 85, golul victoriei Germaniei în finala cu Argentina (1-0) de la Coppa del Mondo 1990, găzduită de Italia, relatează Ziare.com care citează agenţia EFE.

El figurează pe lista selectă a jucătorilor care au oferit titlul mondial Germaniei, alături de legende precum Helmut Rahn, Gerd Muller şi, mai recent, Mario Goetze, autorul golului finalei câştigate de Germania tot în faţa Argentinei, la Mondialul din 2014, desfăşurat în Brazilia.

Andreas Brehme a jucat în cursul carierei sale la Bayern Munchen şi Inter Milano, între alte echipe. După retragere, el a îmbrăţişat pentru o perioadă cariera de antrenor, fără prea mare succes însă.

Dispariţia lui Brehme vine la o lună după decesul lui Franz Beckenbauer (7 ianuarie), antrenorul echipei naţionale la CM 1990.

Articolul precedentCopiii NU vor mai putea cumpăra energizante. Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților
Articolul următorCiolacu: „Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă. Nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse”