Consultantul politic Dorin Iacob a criticat atitudinea pasivă pe care președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au avut la conferința de presă comună cu premierul olandez Mark Rutte, reprezentantul țării care este cel mai vehement adversar al aderării României la spațiul Schengen. În direct la „Culisele Statului Paralel„, Iacob a afirmat că s-ar fi așteptat la o poziție mai tranșantă din partea oficialilor români.

„Salut modul în care premierul și ambasadorul Olandei și-au făcut jobul de oameni serioși ai unei țări serioase și anume nu au intrat absolut deloc în declarații care să ducă în sensul <domnule, ne cumpără ăștia 2 nave, hai că poate vă lăsăm în Schengen> sau alte nuanțe de genul ăsta.

În schimb, ai noștri, în loc să spui <domnule prim ministru, noi îndeplinim condițiile tehnice și criteriile de aderare, sigur că știm că e și un vot politic, dar vom lupta pentru ca acest vor să fie CORECT>.

În minte mi-a venit cuvântul mămăligi”, a afirmat analistul politic Dorin Iacob, în direct la „Culisele Statului Paralel”.

Articolul precedentLegile Puterii – Anunțul experților. Cât va dura apocalipsa economică
Articolul următorPloi astăzi, în mai multe zone ale țării