DSVSA MEHEDINȚI POATE FACE TESTE DE PESTĂ PORCINĂ DIN IANUARIE 2019

Din luna ianuarie a anului viitor testele pentru depistarea pestei porcine africane pot fi făcute și în laboratorul de specialitate al  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți. În acest fel se va scurta considerabil timpul de răspuns la orice suspiciune de existență a cumplitei boli.

Începând din luna ianuarie 2019, direcția județeană sanitară veterinară va avea posibilitatea de a efectua testele de laborator privint depistarea pestei porcine africane la propriul laborator din Severin. Vestea a fost dată în cadrul Colegiului Prefectural de directorul DSVSA Mehedinți, Irina Zoican.

Prin demersurile pe care le-am făcut către ANSVSA, începând cu finele lunii ianuiarie vom putea realiza examenele de laborator privind pesta porcină africană la nivelul județului Mehedinți, în cadrul laboratorului sanitar-veterinar, așa încât scurtăm timpul de aflare a rezultatelor de la două – trei zile, la două – trei ore”, a declarat dr. Irina Zoican, directorul executive al DSVSA Mehedinți.

De obicei, probele de sânge luate de la porcii suspecți de infestare cu pesta porcină africană erau trimise, după prelevare, la București și răspunsul venea în câteva zile. În acest timp animalele suspecte puteau fi ucise preventive. Acum, lucrurile se vor schimba radical.

Articolul precedentDistribuție Oltenia: Peste 1.000 de electricieni mobilizați în teren
Articolul următorSE REDESCHID TOATE ȘCOLILE, LA MEHEDINȚI