Fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi fost ministru al Sportului, Eduard Novak cere actualei conduceri a FRC „demisia de onoare”, în urma suspendării sportivului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Novak a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care acuză conducerea FRC de „incompetenţă” pentru că, deşi erau cunoscute notificările venite din partea federaţiei internaţionale, nu a reuşit să prevină „catastrofa”.

„În calitate de fost conducător al Federaţiei de Ciclism şi Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federaţiei. Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountain bike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidenţiază incompetenţa celor care guvernează această federaţie. Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reuşit să prevină această catastrofă. Având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, consider că acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul. Recomand conducerii federaţiei să-şi prezinte demisia de onoare şi să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înţeleg mai bine nevoile sportivilor şi pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România”, a scris Novak.

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Tribunalul Antidoping UCI l-a găsit pe Vlad Dascălu vinovat de trei abateri de la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.
AGERPRES

Articolul precedentTrei urşi care au intrat în orașul Miercurea Ciuc au fost împușcați de autorităţi
Articolul următorCe pensie încasează Gheorghe Dincă de la statul român. „Monstrul din Caracal” primește bani lunar