Element de muniție din cel de-al doilea război mondial, asanat de specialiștii ISU Mehedinți

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit duminică după-amiază pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate.

Acesta a fost găsit de către un cetăţean într-o rigolă a drumului principal din localitatea Poroinița.

Proiectilul de artilerie, calibru 45 mm, provenit  din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost ridicat, transportat şi depozitat duminică, 12 decembrie, în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinți, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

”Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

Articolul precedentUn șobolan a fost filmat într-o cofetărie din Târgu Jiu
Articolul următorFestivalul internaţional de literatură „Mihai Eminescu” de la Severin a ajuns la XXX-a ediție