ELEVI DE LICEU, CAMPIONI LA ROBOTICĂ

Au luat în serios orele de informatică! Este vorba de un grup de elevi ai Colegiului Național TRAIAN, care s-au lansat în robotică. Ei au proiectat și construit un robot care, teoretic, ar trebui să meargă pe planeta Marte pentru a recolta mostre de mineral. Robotul RO124 a participat la o competiție regională de profil, la Timișoara, unde elevii au cucerit premiul al doilea.

Echipa de elevi ai Colegiului Național TRAIAN, generic denumită THE EMPEROR, a participat la cel mai mare campionat de robotică din România, la etapa regională din Timișoara. Tinerii s-au întors de la campionat cu un semn distinct al recunoașterii muncii lor, premiul al doilea la Secțiunea CONTROL AWARD. Elevii traianiști pasionați de robotică au fost coordonați de profesorii Gabriela Zagara și Laviniu Bejenaru și sprijiniți în cadrul unui program sponsorizat de una dintre cele mai mari bănci din România. Învingătorii au fost primiți cu aplauze de colegii lor, dar și cadrele didactice.

Și pentru că orice echipă de suces are nevoie de finanțare, dar și de sprijin moral și multă susținere, Clubul de Voluntariat LEO se va ocupa de sprijinirea lor. Și Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul TRAIAN, este mândru cu performanța colegilor constructori de roboți.

Următorul pas este participarea la etapa națională, la care vor fi desemnați câștigătorii, aceștia urmând să meargă la faza internațională programată a se desfășura la Detroit – SUA.

Articolul precedent25 de elevi din Mehedinți, depistați cu păduchi
Articolul următorPeste 1.500 de infecții respiratorii acute înregistrate în Mehedinți