Europarlamentarul Corina Creţu susţine că, deşi peste 2 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia a şase judeţe din România prin Fondul pentru o Tranziţie Justă, după un an nu se ştie în ce măsură ţara noastră a folosit aceste fonduri nerambursabile şi nici care sunt proiectele depuse.

„În întreaga Europă sunt necesare investiţii pentru trecerea la utilizarea resurselor energetice mai puţin poluante, iar politica de coeziune poate contribui la o tranziţie lină către o economie modernă, durabilă şi de succes, care nu lasă pe nimeni în urmă. În tot acest timp am obţinut susţinerea Parlamentului European pentru propunerea mea – Fondul pentru o Tranziţie Justă. Acesta va fi un instrument-cheie pentru sprijinirea teritoriilor celor mai afectate de tranziţia către neutralitatea climatică, oferindu-le un sprijin adaptat. În România au fost selectate 6 judeţe pentru acest program, în exerciţiul financiar 2021-2027: Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş. Este vorba de peste 2 miliarde de euro care au fost puse la dispoziţia acestor judeţe încă din anul 2022, dar nu cunoaştem, din păcate, nici proiectele prevăzute şi nici în ce măsură România a folosit aceste fonduri nerambursabile destinate îmbunătăţirii vieţii oamenilor din judeţele menţionate”, a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentMinistrul Adrian Veștea: peste 200 de mii de elevi vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul școlar în urma unei investiții de 250 de milioane de euro din fonduri PNRR
Articolul următorRestricții de zbor suplimentare în spațiul aerian național limitrof graniței cu Ucraina