FÂNTÂNILE PUBLICE DIN SEVERIN, PERICOL PUBLIC

Doar două fântâni din Drobeta Turnu Severin au apă potabilă, potrivit reprezentanţilor Direcției de Sanătate Publică Mehedinţi. Probele recoltate în luna mai de la cele patru fântâni din municipiu, relevă o situație periculoasă. În județ, situaţia este și mai gravă.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți informează locuitorii că doar două fântânii publice din Severin au apă potabilă. Șituația a fost adusă și la cunoștința municipalității, dar și a primarilor din județ.

Unitățile Administrativ Teritoriale vor fi obligate să facă anumite demersuri: Să asigure în jurul fântânilor o zonă de protecție de 1,5 metri amenajată în pantă, cimentată sau pavată, impermeabilizată contra infiltrațiilor; Să asaneze și să dezinfecteze fântânile cu substanțe dezinfectante care au aviz emis de la Comisia Națională Pentru Produse Biocide. Să impermeabilizeze pereții pentru împiedicarea infiltrațiilor laterale; Să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea calității apei în situația în care valoarea pentru parametri E.coli, enterococi, bacterii coliforme este mai mare decât cea normală; Să asigure avertizarea populației prin afișarea la loc vizibil și protejat a înscrierilor : „apa este bună de băut’’ , „apa nu este bună de băut’’ sau „apa nu este bună de folosit pentru sugari și copiii mici’’, după caz.

De asemenea, dacă toate aceste măsuri nu sunt respectate, și apar cazuri de îmbolnăviri în rândul consumatorilor, primăriile sunt direct răspunzătoare.

Articolul precedent„Jake și femeile lui”, pe scena Palatului Culturii “Teodor Costescu”
Articolul următorDEBITE SCĂZUTE PE DUNĂRE