Festivalul de colinde „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi” va avea loc în perioada 9 – 11 decembrie

Luni, 9 decembrie 2019, debutează la Drobeta Turnu Severin, Festivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”.

Manifestarea organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, se derulează, timp de trei zile, la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” al Episcopiei. Evenimentul este înregistrat în calendarul activităților educative regionale și interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Câteva sute de elevi de la peste 40 de unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin şi din judeţul Mehedinţi, însoţiţi de profesorii de religie vor susţine diverse programe artistice în fiecare din cele trei zile, începând cu ora 15.30.

”Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, copii de toate vârstele, vor interpreta colinde şi vor prezenta scenete având ca subiect tradiţia populară românească şi sărbătoarea Naşterii Domnului. Tinerii colindători vor interpreta și cântări de stea izvorâte din înţelepciunea şi evlavia poporului binecredincios din toate părţile judeţului, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial. Ei vor fi sustinuţi de părinţi şi profesori, dar şi de Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va fi prezent alături de elevi”, arată Episcopia Severinului și Strehaiei.

 

Articolul precedentRetete de post rapide si delicioase
Articolul următorPentru ce fapte sunt acuzați trei agenți de poliție din Mehedinți