I.T.M. Mehedinţi a desfăşurat, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, Campania Naţională de control în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi relaţiilor de muncă la angajatorii care desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor, privind obligaţiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.

Campania constă în acţiuni de control privind modul în care aceştia respectă şi aplică reglementările în domeniul protecţiei muncii şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul relaţiilor de muncă stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi angajaţi a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi relaţiilor de muncă, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul construcţiilor, luarea de măsuri specifice pentru diminuarea răspândirii COVID-19, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime, promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

Astfel, au fost controlaţi  14 agenţi economici constatându-se mai multe nereguli. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat 20 deficienţe, pentru care s-au dispus 20 măsuri şi s-au acordat 20 sancţiuni, din care un număr de 7 amenzi contravenţionale în valoare de 57.000 lei.  În domeniul relaţiilor de muncă, au fost constatate 7 deficienţe, pentru care s-au aplicat 5 amenzi contravenţionale în valoare de 180.000 lei.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Ion Lungu, de 16 ani Vodă în cetatea Sucevei. O familie conectată la banul public
Articolul următorTratamente pentru stârpirea ţânţarilor la Drobeta Turnu Severin