Premierul României, Florin Cîțu, are un mesaj tranșant pentru cei de la USR-PLUS: după alegerile din PNL, pe care crede că o să le câștige, cei de la USR-PLUS tot cu el trebuie să discute pentru menținerea coaliției de guvernare. Cîțu susține că românii nu o să sufere dacă USR-PLUS rămâne în opoziție.

“Să clarificăm ceva foarte simplu în această seară. De luni, o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înţeleagă cei de la USR, cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Asta vreau să le spun. Am tot văzut în această perioadă cum PNL a fost terfelit şi imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul chiar al contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moţiune de cenzură, cu această imagine. De luni, lucrurile se schimbă”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la B1 TV.

El a precizat că şi-ar dori să se refacă această coaliţie, dar că PNL nu se va ruga de nimeni.

“Vreau să meargă mai departe această coaliţie. Pentru mine –  şi vă spun foarte sincer – este cea mai bună soluţie în acest moment până în 2024 această coaliţie. Dar nu ne rugăm de nimeni. PNL nu se roagă de nimeni. Sunt garantul reformelor din Programul de guvernare şi voi face aceste reforme, voi merge mai departe, şi PNRR, şi PNI, şi toate reformele din Programul de guvernare cu sau fără partenerii noştri. De preferat aş vrea cu ei, dacă se poate, dar dacă nu, românii nu vor suferi, românii vor avea parte de reformele pe care le-am promis”, a precizat Florin Cîţu.

Premierul a mai afirmat că îi aşteaptă pe cei de la USR PLUS “să se lepede” de AUR pentru că locul lor este la guvernare.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCum se circulă la această oră în România. Ce drumuri sunt restricționate
Articolul următorAVERTIZARE METEO de vânt puternic și vreme deosebit de rece