Generalul de brigadă Ionel Nicolae a fost propus de Avocatul Poporului pentru funcția de adjunct în domeniul de activitate privind prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenție.

În solicitare, Avocatul Poporului arată că postul de adjunct pentru care a făcut propunerea este vacant şi „are nevoie de un coordonator care să organizeze şi să pună în aplicare dispoziţiile din legislaţia internă şi convenţiile internaţionale în materie”.

Solicitarea a fost trimisă către Comisiile juridice ale celor două Camere, pentru raport. 

Domeniul pentru care este propus cu mandat de cinci ani privește prevenirea torturii și a altor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante în locurile de detenție. 

Înainte de 89, Ionel Nicolae a ocupat mai multe funcții la Direcția de Pașapoarte, Evidența Străinilor și Controlul Trecerii Frontierei, din cadrul Ministerului de Interne.

În ultimii cinci ani, Ionel Nicolae a ocupat tot o funcție de adjunct al Avocatului Poporului, dar pe domeniul de activitate drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap. Mandatul său s-a încheiat în luna aprilie și de atunci este consilier la cabinetul Renatei Weber. Și înainte de a obține mandatul de adjunct al Avocatului Poporului a fost timp de trei ani consilierul fostului Avocat al Poporului Victor Ciorbea.

Solicitarea de numire în funcție a fost înaintată președintelui Camerei Deputaților Alfred Simonis și va fi discutată marți în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

Articolul precedentLegea austerității, criticată dur de ministrul Justiției: „Are nevoie de avizul CSAT”
Articolul următorGogonele murate pentru iarnă. Secretul pe care orice gospodină trebuie să-l știe – Gustul nu se compară cu nimic!